Alles over Kelvin

LED verlichting en kleurtemperatuur

LED verlichting heeft geen specifieke kleurtemperatuur, zoals de andere lichtbronnen in het rijtje hierboven. Bij LED verlichting is bijna alles mogelijk qua kleurtemperatuur. Je kunt LED verlichting kopen die koel oogt, maar ook verlichting die warm oogt. Ben je op zoek naar een alternatief voor een gloeilamp of een halogeenlamp? Kies dan voor LED verlichting met een kleurtemperatuur rond 2700 K.

LED TL-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Vaak heeft TL-verlichting een kleurtemperatuur van 4000 K. Dit is koel wit licht dat vaak gebruikt wordt in kantoren.

Lees verder in dit bericht: Alles over Kelvin, of neem een kijkje in onze shop!

De doorbraak van warme LED-lampen

Een gloeilamp geeft warm licht. Dat is logisch, Sfeervol, prettig, zacht, warm, gezellig, ga zo maar door je hebt ze in alle soorten.

Bij LED ligt dat even anders. In de beginjaren van de commerciële LED-lampen gaven ze dat blauwe ongezellige en kille licht. Langzaamaan begon dat te veranderen en kwamen er ook LED-lampen op de markt met warm en sfeervol licht. Technisch gezien stonden de LED-fabrikanten jarenlang voor een behoorlijke uitdaging om van de oorspronkelijk lichtkleur van LED (kil blauw) een warmwitte lichtkleur te maken en dat heeft allemaal met Kelvin te maken.

Kelvin uitgelegd

De kleurtemperatuur van een lichtbron drukken we uit in Kelvin. 0 ℃ is hierbij 273 K. Hoe lager het aantal K, hoe warmer de kleur van het licht en omgekeerd. Denk bij een lage kleurtemperatuur aan een heel warm geel licht en bij een hoge lichtkleur aan een koel helderwit licht. Simpel gezegd geeft de kleurtemperatuur dus eigenlijk aan hoe warm of koud het licht is. In plaats van een bepaald aantal Kelvin, spreken we om het gemakkelijker te maken vaak in termen als extra warmwit, warmwit, neutraal wit of koel wit licht.

Wil je weten welke kleurtemperatuur 2700 K heeft? Of wil je weten hoeveel Kelvin je nodig hebt om een koel wit licht te creëren? Check dan hiernaast het lijstje.

Kelvin

Kleurtemperatuur

2700 Kelvin

Extra warm wit licht

3000 Kelvin

Warm wit licht

4000 Kelvin

Neutraal wit licht

6500 Kelvin

Koel wit licht

Volg je ons al op social media?

En blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw bedrijf!

Super deals maken?

Bij ons hoef je niet te onderhandelen bij meerdere aankopen. Je krijgt altijd een SUPERDEAL tegen zeer scherpe prijzen. Ideaal als je grootverbruiker bent of graag bespaart.