LED paneel systeemplafond

Wat is een LED paneel systeemplafond?

Het is een plafond wat verlaagd is, dat bestaat uit roosterwerk van vierkanten waar plafondplaten op liggen. Die liggen er los op, zo kan je ze gemakkelijk omhoog duwen, weghalen of terug leggen. Het rooster hangt met speciale plafondhangers vast aan het plafond. Een systeemplafond wordt bijvoorbeeld gebruikt om buizen en leidingen weg te werken en zo kom je er ook nog eens makkelijk bij omdat het niet volledig afgesloten is. Een systeemplafond kan ook worden gebruikt om de akoestiek in een ruimte te verbeteren, dat voorkomt het galmen, maar ook kan het zo het geluid wat van boven komt ook worden verminderd.

Typen systeemplafonds

Je hebt verschillende systeemplafonds, je hebt een inleg systeemplafond, een doorzak plafond en een verdekt plafond. Als je een inleg systeemplafond neemt liggen de plafondplaten gelijk aan het systeem, dit type systeem komt het meeste voor. Een doorzak plafond is bijna het zelfde als een inleg plafond. Het verschil is alleen dat de platen verder naar beneden zakken, dit ziet er vaak wat netter uit. Voor musea, luxe kantoren of bijvoorbeeld een entree van een gebouw wordt vaak een verdekt plafond gebruikt. Dit omdat het er vaak netjes en strak uit moet zien.

Soorten platen

Natuurlijk is er voor ieder wat wils, en zijn er verschillende soorten plafondplaten die je kunt gebruiken voor een systeemplafond. Je hebt ruwe plafondplaten. Dit zijn de meest gebruikte platen deze zijn verkrijgbaar in mat glad, met een print, zwart of andere kleuren. Er zijn speciale platen die extra brandwerend zijn, die worden vaak gebruikt in keukens van restaurants. Ook heb je medicare platen. Deze zijn bedoeld voor plekken waar strenge eisen aan hygiene en reiniging zijn gesteld. Dit geld voor bijvoorbeeld ziekenhuizen. Als laatste heb je ook nog creaprint platen. Deze kunnen helemaal naar eigen idee worden bedrukt.

Volg je ons al op social media?

En blijf op de hoogte van de laatste trends en acties én doe inspiratie op voor jouw bedrijf!

Super deals maken?

Bij ons hoef je niet te onderhandelen bij meerdere aankopen. Je krijgt altijd een SUPERDEAL tegen zeer scherpe prijzen. Ideaal als je grootverbruiker bent of graag bespaart.